Muuttoliike

Lahti

Muuttoliike

Nettomuutto sisältää sekä maassa- että maahanmuuton. Lahti on saanut lähes koko 2000-luvun muuttovoittoa eli kaupunkiin on muuttanut enemmän ihmisiä kuin sieltä pois. Vuosi 2004 oli Lahdelle muuttotappiollinen. Vuonna 2014 muuttovoitto oli 548 eli 148 henkilöä edellisvuotta enemmän. Maassamuutto oli positiivista (+303), samoin kuin maahanmuutto (+245).

MuuttoLahti

Vuoden 2015 kesäkuun lopussa Lahden muuttotappio oli -4 henkilöä. Maassamuutto oli -64 henkeä ja  maahanmuutto -60 henkeä.

MuuttoLahti nelj

Maassamuutto koulutusasteen mukaan

 

Tags: Väestö Lahti

Päijät-Häme

Muuttoliike

 

Päijät-Hämeessä muuttoliike oli vuonna 2014 positiivista. Maassamuutto oli negaatiivista (-275), mutta maahanmuutto oli positiivista (355). Näin kokonaisnettomuutto oli 80 henkeä. Vuoden 2015 kesäkuun lopussa  Päijät-Hämeen muuttoliike oli positiivista, +25 henkeä. Maassaamuutto oli negatiivista (-50), mutta maahanmuutto positiivista (+75).  Muuttoliikkeessä voivatmuutokset olla joskus voimakkaitakin.

MuuttoPHnelj

Vuonna 2014 Päijät-Hämeeseen muutti muista maakunnista 5 460 henkilöä. Suurin osa muuttajista eli 2 222 henkilöä ja 40,7 prosenttia tuli Uudeltamaalta. Seuraavaksi eniten Päijät-Hämeeseen muutettiin Kymenlaaksosta,  Pirkanmaalta ja Kanta-Hämeestä.

TulomuuttoPH

Vuonna 2014 Päijät-Hämeestä muutti muihin maakuntiin 5 735 henkilöä. Suurin osa muuttajista lähti Uudellemaalle, jonne päätyi 2 417 henkilöä eli 42,1 prosenttia muuttaneista. Seuraavaksi eniten Päijät-Hämeestä muutettiin Pirkanmaalle, Kymenlaaksoon ja Kanta-Hämeeseen.

 

LahtomuuttoPH 

Maassamuutto koulutusasteen mukaan

 

Päijät-Hämeen kunnat

Muuttoliike

Päijät-Hämeessä kunnissa muuttoliike oli vuonna 2014 positiivista Asikkalassa, Hartolassa, Hämeenkoskella, Lahdessa ja Sysmässä. Muut kunnat kärsivät muuttotappiota. Maassamuutosta tappiota kärvisät Heinola, Hollola, Kärkölä, Nastola, Orimattila ja Padasjoki. Maastaamuutto oli negatiivista Heinolassa, Hollolassa, Kärkölässä, Nastolassa, Orimattilassa ja Padajoella. Muuttotappiokunnissa siis sekä maassa- että maahanmuutossa olivat negatiivisia.

MuuttoPHkunnat

 Vuoden 2015 kesäkuun lopussa maassamuutto oli positiivista Heinolassa, Hämeenkoskella, Kärkölässä, Orimattilassa, Padasjoella ja Sysmässä. Maahanmuutto oli positiivista Hartolassa, Kärkölässä, Lahdessa, Nastolassa ja Orimattilassa. Kokonaisnettomuutto oli positiivista Hartolassa, Heinolassa, Hämeenkoskella, Kärkölässä, Orimattilassa, Padasjoella ja Sysmässä.

 MuuttoPHkunnatnelj