Pendelöinti

Lahti

Pendelöinti

Pendelöinti eli työpaikkaliikenne Lahden ja pääkaupunkiseudun (Helsinki, Vantaa, Espoo, Kauniainen) välillä on voitollista pääkaupunkiseudulle. Vuonna 2012 pääkaupunkiseudulla kävi töissä 2 651 lahtelaista ja Lahdessa 795 pääkaupunkiseutulaista. Kaikkiaan 1 856 henkilöä enemmän kävi pääkaupunkiseudulla töissä vuonna 2011 kuin sieltä Lahdessa.

Vuonna 2012 Lahden työllisistä kuusi (6,2) prosenttia kävi pääkaupunkiseudulla töissä. Lahtelaisia työllistivät eniten pääkaupunkiseudulla kauppa, ammatillinen, tieteellinen ja tekninen toiminta (TOL-luokka M) sekä informaatio- ja viestintä (kustannus- ja ICT-toiminta). Pääkaupunkilaiset toimivat useimmiten Lahdessa kaupan, terveys- ja sosiaalipalvelut sekä informaatio ja viestintä.

Pendelointi Lahti PK

 

Tags: Liikenne Lahti

Päijät-Häme

Pendelöinti

Päijät-Häme

Vuonna 2012 pääkaupunkiseudulla (Helsinki, Vantaa, Espoo, Kauniainen) kävi töissä 4 389 henkilöä Päijät-Hämeestä ja Päijät-Hämeessä 1 240 henkilöä pääkaupunkiseudulta. Näin ollen pääkaupunkiseudulla kävi töissä 3 149 henkilöä enemmän kuin sieltä Päijät-Hämeessä. Pendelöinti on vuosien varrella lisääntynyt parantuneiden liikenneyhteyksien myötä. Kaupan, rakentamisen, ja kuljetuksen alat työllistivät päijäthämäläisiä eniten, kun taas pääkaupunkiseudulta käytiin rakentamisen, teollisuuden, kaupan ja sosiaali- ja terveyspalveluiden aloilla töissä.

Pendelointi PH PK

 

Katso myös: Kunnittaiset pendelöintikartat.