Tutkinnon suorittaneet

Lahti ja vertailukaupungit

Tutkinnon suorittaneet

Tutkinnon suorittaneiden osuus 15 vuotta täyttäneestä väestöstä on tarkastelukaupungeista alhaisin Vantaalla, Lahdessa ja Porissa. Näissä kaupungeissa jäädään myös koko maan keskiarvon alapuolelle. Tutkinnon suorittaneiden osuus on korkein Oulussa ja Jyväskylässä. Ero Lahden ja kyseisten kaupunkien tutkinnon suorittaneiden määrässä on noin 8 prosenttiyksikköä. Tutkinnon suorittaneiden osuus nousi Lahdessa edellisvuodesta 1,0 prosenttiyksikköä.

Korkea-asteen tutkinnon suorittaneita 15 vuotta täyttäneestä väestöstä on eniten Espoossa, 45 prosenttia. Lahdessa korkea-asteen tutkinnon suorittaneiden osuus on 27,4 prosenttia. Tätä alhaisempi korkea-asteen tutkinnon suorittaneiden osuus on tarkastelukaupungeista ainoastaan Porissa. Korkeakoulututkintoihin luetaan mukaan ammattikorkeakoulututkinnot.

TutkinnonsuorittaneetLahti

 

 

Tags: Koulutus Lahti

Päijät-Häme ja vertailumaakunnat

Tutkinnon suorittaneet

Tutkinnon suorittaneiden osuus 15 vuotta täyttäneestä väestöstä on vertailtavista maakunnista korkein Pirkanmaalla (71,7 %) ja alhaisin Etelä-Savossa (66,2 %). Päijät-Hämeessä se  oli 66,6 %.

Korkea-asteen tutkinnon suorittaneiden osuus on myös korkein Pirkanmaalla (30,2 %), missä se on myös hieman korkeampi kuin koko maassa (29,3 %). Kanta-Hämeessä ja Keski-Suomessa heidän osuutensa 15 vuotta täyttäneistä on yli 25 prosenttia, Päijät-Hämeessä 25,1 prosenttia ja Kymenlaaksossa osuus on 24,1 prosenttia. Etelä-Savossa korkea-asteen tutkinnon suorittaneiden osuus on 23,6 prosenttia.

TutkinnonsuorittaneetPH

 

 

Päijät-Hämeen kunnat

Tutkinnon suorittaneet

Päijät-Hämeen kunnista korkein tutkinnon suorittaneiden osuus on Hollolassa (68,4 %) ja Lahdessa (67,8 %). Yli 60 prosenttia 15 vuotta täyttäneestä väestöstä on suorittanut peruskoulun jälkeisen tutkinnon Hollolan ja Lahden lisäksi Asikkalassa, Heinolassa, Hämeenkoskella, Nastolassa ja Orimattilassa.

Korkea-asteen tutkinnon suorittaneiden osuudet ovat korkeimmat Hollolassa (28,6 %) ja Lahdessa (26,7 %). Koko maassa korkea-asteen tutkinnon suorittaneiden osuus on 28,7 %.

TutkinnonsuorittaneetPHkunnittain